dimarts, 18 de novembre del 2008

¡ELEGID, Y PERECED!


Quina frase més gloriosa, pronunciada per Gozer. Haurà d'esperar a la propera vinguda per a anihilar aquest món!
Però tornem a la frase. Trob que és més que adient per a plantejar el que us vull plantejar. I és el següent: a quina ambientació us faria ganes que dirigesqui? M'agradaria molt comptar amb els vostres comentaris en aquest post, i ho dic de bon de veres. De vegades me passa que tenc tantes coses entre mans i a dins del cap, que el fet que me demanin una cosa en concret m'ajuda a decidir-me. De manera que, me feis un favor si me suggeriu a quina ambientació voleu que situi la pròxima aventura que dirigesqui. Pel que fa a l'ambientació podeu ser tan concrets o tan generals com volgueu: un pot dir "Senyor dels Anells" o "Roma Imperial" o "Aquelarre", tant com "fantàstic medieval" o "època victoriana" o "ciència-ficció". De vosaltres dependrà la forma de morir (o de sobreviure i veure com es desenvolupa el vostre personatge). Sigueu originals si voleu.
Quan al sistema a emprar, intentaré que sigui un dels genèrics, i així us vaig familiaritzant amb ells i les seves possibilitats.
Després de fer la tria, sotmetrem els temes principals a votació. Per cert, en podeu suggerir més d'un. Au, idò, triau d'una vegada!

Ah, sí... soc en Martí, per sí algú encara en tenia dubtes.

VIVE GOZER LE GOZERIANNE!
VIVE LE ROL!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria jugar a alguna cosa de ciència-ficció o a Aquelarre, perque mai hi he jugat.
Cat(hulu)-i

Martí ha dit...

Molt bé, na Cati ja ha fet la seva demanda. Si a la fi a més d'un l'interessàs la ciència-ficció ja veuríem com ho podríem ambientar (època, nivell tecnològic, rerafons, etc.) I els altres, què, a què esperau?

Tomeu M. ha dit...

A mi m'agradaria jugar a Vampir al moment actual i, a ser possible, a Barcelona.

Martí ha dit...

Hola, Tomeu! Me sembla una elecció molt interessant. A més, sembla que de vegades subestimam el poder narratiu que pot tenir ambientar les nostres partides "a casa", amb el sentit espai-temps que li volgueu donar. Està clar que jugar a una Barcelona contemporània ens apropa molt l'univers narratiu a una situació familiar. De la mateixa forma, una ambientació com Aquelarre, tot i que ens situa al passat, ho fa en un passat històric i cultural prou familiar també. Jugar a vampir a Barcelona pot ser una opció molt interessant. No obstant, te demanaré que tenguis una mica de paciència respecte d'aquesta proposta en concret, pel següent motiu: Vampir és un entorn que requereix d'un sistema una mica peculiar i que quadri amb uns requisists que normalment no necessiten altres tipus de personatges. En el fons estam interpretant a essers sobrehumans que lluiten entre mantenir la seva perduda humanitat o entregar-se alegrement a la seva nova condició, amb tots els dilemes morals que es poden plantejar. Això requereix d'una certa complexitat en el sistema, amb factors com força de voluntat, punts d'humanitat, el frenesí, la bèstia... L'ideal seria jugar seguint el sistema que ja figura en els propis manuals: El sistema de "Món de tenebres". La veritat és que és relativament senzill i permet resoldre narrativament una gran quantitat de situacions amb un grau alt de detall.
Però per altra banda jo vull especialitzar-me en ensenyar-vos sistemes genèrics. Dedicar-me ara a un sistema tan concret seria perdre un poc els objectius que m'he marcat.
Hi deu haver una sol·lució intermitja que resolgui els inconvenients d'un sistema com el de World of darkness?
Afortunadament hi és. Algú ja ha fet la feina prèviament, i de manera oficial i tot! I és una cosa que m'agradaria dur a la pràctica.
Un dels sistemes genèrics més poderosos i populars, almenys a Nord-Amèrica és el GURPS, del qual, ja que hi soc, faré el següent post. GURPS, com a sistema genèric dóna suport o posa en funcionament una multitud impressionant de jocs i ambientacions diferents. De fet tantes, que només amb el que podem aconseguir del GURPS oficial i les seves expansions, i sense fer adaptacions d'altres jocs, podríem jugar possiblement el que ens queda de vida.
Bé, idò GURPS, o més ben dit, Steve Jackson Games, realitza de vegades acords amb altres empreses per a obtenir llicències de jocs de rol que ja es comercialitzen, i adaptar-los a GURPS. I això va passar amb tres grans línies de "Món de Tenebres", de White Wolf: Home-llop, mag... i vampir.
Tenc una còpia d'aquests manuals, i també del GURPS. El que me falta ara és una mica de temps. Però em compromet a dirigir una partida de Vampir, ambientada a Barcelona. Això sí, amb el sistema de GURPS, a veure si encaixa bé. Supòs que sí, sinó no haurien fet més d'una línia. És un bon repte i l'ocasió que necessitava per a centrar-me en una cosa en concret.
De moment, però, si no hi ha altres demandes, posarem primer a na Cati i t'apunt tot d'una a tu a la cua. Si no t'importa, com que demà s'acaba el termini de votacions de l'enquesta que vas plantejar, en posaré una de nova referent als interessos rolers de la penya, veure si hi ha més participació.
Fins aviat i esmolau els ullals, que hi ha sang fresca a Barcelona!

Anònim ha dit...

Molt bé Martí. Acceptaré posar-me a la cua amb la condició que la pròxima vegada tinguem una partida vampírica brutal. Amb això vull dir que no tan sols m'agradaria enfrontar-me amb un món de tenebres sinó lluitar per posar a prova les meves pròpies condicionsviccions morals.
He de reconèixer que tot i la mala llet del nostre màster vampíric apocalíptic (Lo mikelcabró) tenc un molt bon record del que significa qüestinoar la humanitat a una partida de rol.

Aprofito per dir-te que avui he escoltat el teu missatge de veu a la bústia. Mil disculpes per no haver dit res però ja no esperava rebre notícies teves tant tard. M'hagués apuntat (i si que record al sr David, cap de fava!)

Pendrarol

Unknown ha dit...

Bu:

Hola a tots, habitants de móns desconeguts. Som una nova visitant al vostre espai, però no del tot desconeguda. Martí, Martí... Encara em record de la cara que vas posar quan et vaig dir que era germana de certa personeta...A veure quan feim l' "absentada"...

Gràcies pel contacte del blog, Miquel. Quan es pugui, m'agradaria molt participar en alguna de les vostres sessions roleres, i més des de que se que hi ha coneguts.

Besades por tots i totes, petitons.


M.