dimecres, 12 de novembre del 2008

GENÈRIC? SÍ, GRÀCIES!


Hola a tots i totes, cultistes disposats al sacrifici...
Un dels objectius d'aquest blog, pens, a banda del de constituir un fantàstic motiu per a quedar, comentar partides i riure una mica, pot ser el d'anar reflexionant, informant i compartint recursos. La idea que va sorgint, a mesura que ens anam veient, és la de que al final tots poguem tenir el nostre moment de glòria dirigint alguna partida.
Però, clar, crec que n'hi ha que jugam amb un cert avantatge, que és el de l'experiència o els recursos.
O fins i tot el temps.
D'aquest darrer aspecte en particular vull parlar aquí. D'aquest i del fet complex de la multitud de regles, dels diferents sistemes... Si algú de vosaltres ha provat l'experiència de dirigir més d'un joc, probablement s'haurà trobat que amb freqüència per a cada ambientació i editorial hi ha un sistema diferent. Arriba un moment en que és complicat ja no trobar temps per a llegir tots els diferents sistemes de joc, sinó que també és complicat assimilar-los i retenir-los tots alhora...
Bé, per això la sol·lució passa per adoptar un sistema genèric i fer-lo funcionar com a sistema fix per a qualsevol ambientació!
Els sistemes genèrics arriben a ser molt pràctics quan manejam diferents ambientacions a la vegada. Amb el domini d'unes regles fixes per a la creació de personatges i per a la resolució d'accions, podem arribar a jugar a qualsevol món i època, sense tenir-nos que preocupar per res més que pel coneixement de l'univers al que donam vida. De sistemes genèrics n'hi ha per a tots els gusts, però n'hi ha en particular alguns que són molt ràpids d'aprendre, de mecànica molt senzilla, i sobre tot, amb les regles condensades en unes poques pàgines, per a que tot d'una pogueu posar en marxa la vostra imaginació!
En altres posts aniré parlant de diferents sitemes genèrics, de la seva utilitat i de les seves característiques, per a que els que esteu interessats aneu triant. De moment, per anar obrint boca, us aniré preparant un post sobre FUDGE...
Fins aviat, i no descuideu adorar al fosc Miquelhotep, el Portador de la Plaga de la Nova Partida!

VIVE LE ROL!

3 comentaris:

_l h_mbr_ s_n v_c_l_s ha dit...

C_m j_ h_ c_m_nt_t _ltr_s v_g_d_s, _st_c t_t_lm_nt d'_c_rd, t_t _ q__ h__r__ d_ p_rd_n_r q__ f_c_ s_rv_r _l s_st_m_ d_ Ch__s__m p_r _l m__ j_c, j_ q__ _st_c _ l'_t_p_ f_n_l _ c_nv__r-h_ t_t s_r__ _n_ __t_nt_c_ P_t_d_.

V_v_ l_ r_l!

Martí ha dit...

Bé, de fet el sistema de Chaosium és undels altres Genèrics dels que parlarem, i probablement serà a la llarga un dels més populars, així que no ´ñes que sigui un inconvenient, és que serà fantàstic que adoptis aquest sistema per al teu joc, perquè serà una mostra de les possibilitats d'explorar i fer funcionar els sistemes genèrics! A més, el sistema de Chaosium potser sigui amb el que estam més familiaritzats, ja que duim tota la vida emprant-lo en una o altra versió: Cthulhu, Stormbringer... Personalment crec que és un sistema en el qual estan en perfecta armonia la senzillesa, la rapidesa i la varietat d'aspectes que pot cobrir.
A més a més, Chaosium n'acaba d'editar una potent versió, anomenada "Basic roleplaying". Si teniu curiositat per saber més, parlau amb mí.

Martí ha dit...

Parlau amb mí, val, però no us oblideu de visitar Basic roleplaying . net a "Altres cultes arreu del món" !